Серіал Венсдей: похмура і захоплива подорож у світ загадок і таємниць

Серіал Венсдей: похмура і захоплива подорож у світ загадок і таємниць

  

Серіал Венсдей - один із найочікуваніших проєктів у світі телебачення у 2022 році. Це фентезійна драма, яка перенесе глядачів у світ загадкових таємниць і магії. Сюжет заснований на персонажі Венсдей Аддамс, відомому за коміксами та книжками, і оповідає про його молоді роки та перші пригоди. У цій статті ми розглянемо, чому серіал Венсдей такий цікавий глядачам і чому він вартий вашої уваги.

 

Похмурий і загадковий світ Венсдей

 

Однією з головних особливостей серіалу Венсдей є його атмосфера. На глядача чекає похмурий і загадковий світ, повний таємниць і загадок. Він перенесе нас в Америку 70-х років, де молодий Венсдей досліджуватиме світ магії та надприродного. Події серіалу відбуватимуться в місті Нью-Салем, штат Массачусетс, відомому через те, що тут проводили знамениті суди щодо відьом у 1692 році. Новий світ, у якому опиниться Венсдей, буде сповнений небезпек і загадок.

 

Унікальні персонажі та їхні стосунки

 

У серіалі Венсдей ми зустрінемо безліч унікальних персонажів. Одним із головних буде сам Венсдей, молодий і енергійний хлопець, який намагається розібратися у своїх суперздібностях і магічних здібностях. У його пригодах йому допомагатимуть безліч інших персонажів, кожен зі своєю унікальною особистістю і мотивацією. У серіалі також буде багато романтичних стосунків, драм і конфліктів. Кожен персонаж серіалу унікальний і цікавий, що робить сюжет ще більш захопливим.

 

Дізнаємося, що відбувалося за сценою популярного проєкту, про режисерські та акторські знахідки

 

Дивний? Перевірено. Божевільний? Безумовно. Таємничий? Дуже. Моторошний? У точку. "Венсдей" захопив Netflix і світ потокового мовлення штурмом, показавши сім'ю Аддамс, яку всі знають, люблять, але бояться, ще в похмурішому світлі. Дженна Ортега блищить у головній ролі, оживляючи саркастичну героїню немигаючим поглядом, готичним стилем і незворушною поведінкою. Не дивно, що 20-річна актриса отримала номінацію "Золотий глобус" за виконану роботу. Додайте режисерський геній Тіма Бертона, другорядних персонажів у виконанні Кетрін Зета-Джонс, зірки "Гри престолів" Гвендолін Крісті та виконавиці ролі Венсдей з оригінальної "Сімейки Адамс" Крістіни Річчі і результат обернеться справжньою телевізійною магією. У цьому огляді розповімо, хто стояв за Річчю, як придумали танець Венсдей, що став вірусним, і чому Ортега з'явилася на прослуховуванні в Бертона, покрита фальшивою кров'ю.

 

Це один із найпопулярніших серіалів на Netflix за всю історію

 

Глядачі витратили на "Венсдей" мільярд годин, і це всього лише за один місяць з дня прем'єри. Серіал посів друге місце в рейтингу найуспішніших англомовних телешоу на стримінговому сервісі.

 

Зйомки проходили в Румунії

 

Місцева архітектура, ландшафт і клімат дали змогу знімальній групі спіймати готичний дух, який був так необхідний у проєкті. Академію Невермор "влаштували" в замку Кантакузіно, а решту знімали в таких історичних місцях, як будинки Монтеору і Нікулеску-Доробанту, ботанічний сад у Бухаресті та знаменита залізнична станція Гара Регала.

 

Це була третя спроба Тіма Бертона зняти серіал про сімейку Аддамс

 

У 1991-му році знаменитому режисерові пропонували очолити зйомки фільму "Сімейка Аддамс", але він відкинув пропозицію через роботу над картиною "Бетмен повертається". Два десятиліття потому він підписався на продюсування і написання сценарію анімаційного фільму, який, у підсумку, так і не вийшов на екрани.

 

Дженна Ортега прийшла на прослуховування з фальшивими синцями

 

Під час зйомок фільму жахів "X" (2022) актрисі зателефонував Тім Бертон, щоб обговорити можливу співпрацю над "Венсдей". "На мені був "кривавий" грим із великим порізом на щоці, а на волоссі гліцерин, і я не спала більше доби", - розповіла актриса WIRED. "Я отримала дзвінок по Zoom і Тім, побачивши мене, розсміявся. Я теж розсміялася. Це було мило".

 

Вона придумала хореографію танцю, що став вірусним у соцмережах

 

Користувачі TikTok були зачаровані енергійним танцем Венсдей, взявшись повторювати його і запустивши новий тренд. У ньому навіть взяла участь Леді Гага. Під час підготовки до "великого виходу", Ортега дивилася архівні відеозйомки, зроблені в танцювальних клубах у 80-ті.

 

Ортега підхопила коронавірус перед зйомками танцювальної сцени

 

Керівництво знімальним процесом "Венсдей" потрапило під шквал критики після одного з інтерв'ю Ортеги. У ньому вона розповіла, що їй сказали зніматися, хоча вона почувалася хворою. "Вони давали мені ліки між дублями, коли ми чекали результатів тестування", - розповіла вона NME. Отримавши позитивний вердикт, MGM відразу відсторонила Дженну від роботи.

 

Тім Бертон вирішив, що Венсдей не повинна моргати

 

Актриса і режисер домовилися про це від самого початку. "Якщо я моргала, то нам доводилося робити ще один дубль, тому ви починаєте просто плакати", - пояснила вона TODAY. "Це була румунська зима, і вітер дув мені в обличчя. Я навчилася моргати на репліках інших людей".

 

Бертон хотів, щоб Річ зіграла реальна людина

 

"Під час першої нашої телефонної розмови Тім захотів, щоб Річ грав актор, виконавець", - розповів адміністратор VFX Том Тернбулл. Фокусник Віктор Доробанту повністю одягнувся в синій костюм, щоб зображення його тіла можна було редагувати на монтажі.

 

Монстра Хайда теж грав актор

 

Деніел Хімшут оживив моторошного Хайда на екрані. Каскадер пересувався на ходулях і милицях, імітуючи моторошні рухи монстра, потім з відзнятим матеріалом працювали художники комп'ютерної графіки.

 

Для ролі Венсдей Дженна Ортега відстригла чубок

 

Актриса пішла на великий ризик, але, як виявилося, виправданий. "Ми спробували срібні пасма. Короткі крихітні косички. Довгі, товсті коси", - розповіла вона Teen Vogue. "І я тоді сказала перукареві... "Слухайте, може, нам просто відстригти моє волосся?". І він: "Ти впевнена?", я: "Якщо в нас є час його відростити, у нас є час його відростити. Давайте просто подивимося". І тоді Бертону мій образ сподобався".

 

Вона також навчилася грати на віолончелі

 

"Я почала працювати з віолончеллю за два місяці до початку зйомок", - повідомила зірка WIRED. "Можливо, у мене зараз виходить не дуже, просто тому, що я багато працюю далеко від дому". Але заняття на інструменті Дженна вирішила не кидати. "Це те, що я хочу продовжувати робити".

 

І навчилася фехтувати

 

Дуель між Венсдей і Б'янкою Барклай (Джой Сандай) не що інше, як епопея. "Чесно, я так нервувала з приводу цієї ролі, тому що хотіла віддати їй належне", - розповіла Ортега Netflix. "Тому я відвідувала уроки фехтування двічі на тиждень".

 

Кетрін Зета-Джонс багато часу проводила на гримі

 

"Ми разом працювали над створенням цієї (сучасної) Мортіші", - пояснила BuzzFeed дизайнерка макіяжу і зачісок Тара Макдоналд. Починаючи з її пасом для нарощування волосся (Зета-Джонс принесла на зйомки і своє особисте) до покриття тіла світлим тональним засобом - уся трансформація займала дві з половиною години.

 

На створення образу директриси Вімс творців надихнули фільми Гічкока

 

"Я купила вінтажний постер Тіппі Гедрен у "Птахах". І показала його Гвендолін. "Це те, як ти маєш виглядати, і вона: "Мені це подобається", - розповіла дизайнерка з костюмів Коллін Етвуд Variety. "Директриса Вімс сама по собі невдаха, але у відмінному від Венсдей варіанті".

 

Масштабну криваву сцену довелося перезнімати кілька разів

 

Гримери та стилісти обіцяли, що сцена буде відзнята за один раз, але виконати це було складніше, ніж сказати. Після кожної спроби їм доводилося відтирати з акторів плями крові та міняти перуки.

Что говорят пользователи ?

Комментарии: 1

Donnell 15.03.2023 - 02:45
0 0
Take your trading skills to the next level and start earning up to $5000 a day. The more you make, the more we both gain.Follow Expert Traders

Оставить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий